Over mij

Na opleidingen  pedagogiek en Nederlands heb ik gewerkt in lager- en middelbaar beroepsonderwijs en in vormingswerk voor jongeren en volwassenen.
Coachingsvaardigheden heb ik ontwikkeld op de HBO-opleiding psycho-sociaal werk in Utrecht.

Astrologie opende, jaren geleden, voor mij een deur naar een nieuwe psychologie.  De studie van dit vakgebied was een bron van inspiratie, herkenning en verwondering.

Spirituele astrologie  betekende veel voor mijn persoonlijke groei en verdieping van kennis en beleving van de individuele horoscoop.

Evolutionaire astrologie maakte me bewust van de invloed van de Ziel op het leven wat wij leiden. Het beschouwen van de persoonlijkheid als instrument van de doelen van de Ziel, leidt tot diepe inzichten over de weg die gegaan wordt.

De therapeutische en creatieve mogelijkheden van
Helend Tekenen ontdekte ik op de 4-jarige opleiding van het Instituut voor Klank en Vorm in Zutphen De combinatie van getekend beeld en horoscoop is verrassend en informatief.  Het maken en lezen van beeldcollages is een inspirerende aanvulling hierbij.

De grootste bron van ervaringen biedt echter het leven zelf. Als leerling van de school die leven heet, waren en zijn er boeiende lessen en pittige examens. Alles wat ervaren en  geleerd is, is de voedingsbodem voor wat mijn passie is geworden:  samen met mensen zoeken naar antwoorden op vragen en inzicht krijgen in  wat het leven aanreikt.

Met aandacht en respect, luister ik onder je woorden en kijk achter de beelden..  In onze interactie wordt ontdekt en geformuleerd wat voor jou belangrijk is.
copyright: Martine Vonk | realisatie website: Dirk Koning